Yalova Üniversitesi Etkinlikleri

YENİ YALOVA DEVLET HASTANESİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENMİŞTİR !

19.12.2019 13:30 Yeni Yalova Devlet Hastanesi Teknik Gezi

19.12.2019 tarihinde, bölüme yeni katılan öğrencilerin mesleğe olan ilgilerini artırmak ve ülkemizde uygulamasına sıkça rastlanmayan sismik izolatörlerin yerinde uygulamasını görebilmek amacıyla, yapımı devam eden 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi şantiyesine Yalova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları nezdinde teknik gezi düzenlenmiştir. 2013 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 1. ve 2. derece deprem bölgelerinde inşa edilecek 100 yatak ve üzeri kapasiteli hastanelerin sismik izolasyonlu olarak projelendirilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda inşa edilen 400 yataklı Yeni Yalova Devlet Hastanesi’nde uygulanması planlanan 498 adet 700 mm yatay yerdeğiştirme kapasiteli adaptif kayar sarkaç tipi izolatörlerin teknik özellikleri, sahaya özel uygulama aşamaları, hastane projesinin genel özellikleri, proje yapımında kullanılan yapı malzemeleri, yapı elemanlarının özellikleri, iksa yapıları, altyapı, üstyapı ve yapıların imalat aşamaları hakkında genel bilgiler alınmıştır. Yalova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne bu imkânı sağlayan Yeni Yalova Devlet hastanesi yüklenici firması ATR Yapı yetkililerine, proje müdürü İnş. Müh. Mehmet Epözdemir’e, firma çalışanı meslektaşlarımıza ve tüm firma çalışanlarına teşekkür ederiz.