Yalova Üniversitesi    insaat@yalova.edu.tr (0226) 815 53 19

Bitirme Tezinin Teslimi

• Bitirme tezi, Yalova Üniversitesi’nin yayınlamış olduğu Bitirme Tezi Hazırlama Kılavuzu’na göre hazırlanır. Hazırlanmış olan tezin kılavuza uyumluluğunu danışman denetler.

• Bitirme tezleri en geç dönemin tamamlanmasından sonraki sınav döneminin ilk günü 4 kopya halinde ilgili bölüme Tez Teslim Tutanağı(Danışman onaylı) ile birlikte teslim edilir.

• Teslim edilen bitirme tezi, danışman tarafından yarıyıl sonu sınav döneminin ilk haftası içinde incelenir ve inceleme sonucu öğrencinin sınava girip giremeyeceği aynı hafta içerisinde bölüm tarafından ilan edilir.

Bitirme Tezinin Değerlendirilmesi

• Bitirme tezi sınavı, yarıyıl sonu sınav döneminde bölüm tarafından belirlenen günlerde yapılır.

• Bölümün belirlediği ağırlıklara bağlı olarak bitirme tezini geçen öğrencinin başarı derecesi, hazırladığı tez ve sınavdaki başarısı göz önüne alınarak yapılır.

Bitirme tezi yapan öğrencilerimizden yukarıda belirttiğimiz hususlara ve Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Tezi Yönergesi'ne dikkat etmelerini rica ediyoruz.