Yalova Üniversitesi    insaat@yalova.edu.tr (0226) 815 53 19

Danışmanın ve Tez Konusunun Belirlenmesi

Öğrenci ve danışman tarafından imzalanmış danışmanlık formu, öğrenci tarafından bölüme bitirme tezi dersine kayıt olma hakkını kazanacakları yarıyıldan bir önceki yarıyılın 14. haftasının son gününe kadar teslim edilmelidir.

(Geçtiğimiz dönem danışmanlık formu teslim etmemiş bitirme öğrencilerinin acilen danışmanlık formlarını teslim etmeleri gerekmektedir.)

Bitirme Tezinin Hazırlanması ve Teslimi

Bitirme tezi süresi içinde teslim edilmediği takdirde öğrenci başarısız sayılır ve FF notu verilir.  Teslim edilen bitirme tezi, danışman tarafından yarıyıl sonu sınav döneminin ilk haftası içinde incelenir ve inceleme sonucu öğrencinin sınava girip giremeyeceği belirlenir.

Bitirme tezi sınavını geçen öğrencinin başarı derecesi, hazırladığı tez ve sınavdaki başarısı göz önüne alınarak tespit edilir.

Bitirme tezi yetersiz görülen öğrenciler bitirme tezi dersini tekrar eder. Bitirme Tezi konusu kabul edilmesine rağmen bitirme tezi sınavında başarısız olanlar ise bütünleme sınavına girerler.

Bitirme tezi sınavı, yarıyıl sonu sınav döneminde bölüm tarafından belirlenen günlerde yapılır. Sınavlara, öğretim elemanları ve öğrenciler dinleyici olarak katılabilirler. Bitirme tezi sınavlarında sözlü sunumlar, görsel ve işitsel sunum teknikleri kullanılarak yapılır.

Diğer Hükümler

Danışmanın isteği halinde Bölüm Kurulu Kararı ile grup bitirme çalışması yaptırılabilir.

Bitime Tezi Kapsamında Gerekli Evraklar

Bitirme öğrencilerinin, yukarıdaki evrakların hepsine göz atması ve bitirme tezlerini eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri gerekmektedir. Bu duyuruda belirtilen kurallara ve verilen şablonlara/formlara uymayan bitirme tezleri başarısız sayılacaktır.